Den utdömda sommaren

Turismen för sommaren 2021 såg i våras ut att vara utdömd då restriktioner från rikets regeringen gjorde det i princip omöjligt för svenskar att resa till Åland.

Men nu när ÅSUB har släppt siffror för hotellövernattningar i juli kan man däremot konstatera att det inte blev så hemskt som man befarade.

Övernattningarna var inte bara många mer än förväntat – juli 2021 blev den bästa månaden under hela 2000-talet! Hela ca 53.000 övernattningar noterades i juli. Det tidigare rekordet var 51.000.

Inte helt blev det den fastländska finska turismen som gjorde att åländsk turistnäring blomstrade i sommar. Det var en ökning med hela 64 procent med finländska övernattningar jämfört med förra sommaren.

Coronapandemin har åter igen visat oss att vi ålänningar är extremt anpassningsbara. Vi ställer om snabbt och utgår från given situation. Den här sommaren är ytterligare ett bevis för det.

Trots att Finlands regering flera gånger behandlat Åland på ett klandervärt sätt har vi slutit upp och gjort det bästa av situationen.

De vi ska tacka är alla småföretagare som orkar kämpa vidare trots dåligt giv. Vi i Obunden samling vill rikta ett stort tack till alla småföretagare för allt ni gör för samhället. För era tidiga morgnar. För den service ni ger och för det välstånd ni sprider.

Småföretagen är Ålands hjärta.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar