Nya kandidater till lagtingsvalet i höst

Obunden Samling höll igår kväll möte angående valprogrammet.

Vi är uppe i närmare 30 kandidater och det är mycket roligt att se så många människor engagerade i Ålands väl säger partiledare Bert Häggblom        

Nya kandidater som vi presenterar inför valet till höst är alla egenföretagare på något vis och visar partiets engagemang i de små entreprenörernas förutsättningar och utmaningar. Vi behöver hitta bättre lösningar vid generationsskiften för att underlätta för nästa generation. Turismen är viktig för många småföretagare och vi behöver skapa ett samhällskontrakt med rederierna för att de skall bidra till den landbaserade besöksnäringen. Minskad byråkrati och mindre krångel med skattegränsen är också viktiga punkter att jobba för.

Kort presentation av kandidater nedan. En längre finns inom kort på hemsidan under ”kandidat” fliken. Där hittar du alla lagtingskandidater från Obunden Samling som hittills offentliggjorts.

Från Vänster. Robert Williams mångsysslare och friluftsmänniska från Lumparland som är engagerad i ungdomsfrågor och en levande landsbygd. Stellan Egeland egen företagare och motorentusiast från Hammarland. Han vill arbeta för att utveckla motorintresset på Åland och även sociala frågor av olika slag. Johan Hilander egen företagare från Eckerö som vill arbeta för att utveckla friluftsturismen med fokus på jakt & fiske.  Benita Sundblom egen företagare från Mariehamn som vill förbättra missbrukarvården. Hon vill också ha på plats ett samverkansteam för människor med NPF diagnoser.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar