5 Jul. 2019

Obunden Valkampanj i spåret av Alfrida

Obunden Samlings marknadsgrupp och styrelsen har beslutat att använda det stora överskottet av åländskt trä till den stundande valrörelsen. Stormen Alfrida gav inspiration till arbetet med valkampanjen. Vi funderade kring hur vi kunde lyfta hållbarhetsfrågan på ett praktiskt sätt som människor verkligen kan relatera till och kom fram till detta. . . .

2 Jul. 2019

Styrelsemöte 9 juni klockan 18.00 Föglö Brandkårshuset

BOSATT PÅ FÖGLÖ? Kom och prata med oss om vad som är viktigt för för just dig. Kanske är du intresserad av ett jobb i lagtinget till hösten? Den 9 juli klockan 18.00 håller vi i vanlig ordning styrelsemöte öppet för allmänheten i Brandkårshuset. Det bjuds på kaffe och fika. . . .

12 Jun. 2019

Självstyrelsedagen och Alandica debatt 9 – 11 juni

Demokratifesten i självstyrleseparken på söndagen var välbesökt och av alla olika stationer var Obunden Samlings en av de mest välbesökta (om inte den mest välbesökta). Vi diskuterade vad ”genuint åländskt” är för något med förbipasserade och bad dem sätta upp en lapp på tavlan med just sin åsikt. Resultatet kommer . . .

6 Jun. 2019

Fyra kandidater till höstens lagtingsval

Nya kandidater till lagtinget Nya namn inom politiken som tillkännagav sin kandidatur till lagtingsvalet i samband med styrelsemötet den 6 juni. Peter Wahlbeck. Sjöman från Sottunga som brinner för kultur och skärgårdsfrågor. Kaj Bäckman. Tidigare marknadsförare från Mariehamn som vill använda sin kunskap för att utveckla Åland som turistdestination. Ann-Catharine . . .

4 Jun. 2019

Välkommen till vår nya hemsida!

Vi nu en ny hemsida och en ny grafisk design. Borta är de klassiska obundna ränderna till förmån för en något modernare design. Logan behåller vi men överlag blir det mer vitt och gult än svart. Det är Jonathan Terry från Mariehamn som står bakom designen. . . .

20 May. 2019

Obefogad höjning av arvoden för lagtingsledamöter

Obefogad höjning av lagtingsarvoden Lagtingsarvodena höjs kraftigt till nästa mandatperiod från 45.700 euro till 58.800. En höjning på totalt 13.100 euro per år. Arvoden för lagtingsledamöter är tillräckligt höga idag och utifrån nuvarande arbetsmängd är en höjning obefogad. Lagtingsledamöterna bör spegla Ålands folk och bestå av människor från alla delar . . .

28 Apr. 2019

Obundna tar sikte på 5 mandat

OBUNDNA TAR SIKTE PÅ 5 MANDAT Obunden Samling höll på lördagen vårmöte vid Pettas café i Geta. Mötet var välbesökt. Med 175 dagar kvar till lagtings- och kommunalvalet i oktober tog vårmötet sikte på höstens val.– Vi är redo att vara med och byta ut den sittande regeringen. 5 mandat . . .