22 Aug. 2019

Fyra nya kandidater till valen i höst

I tisdags höll Obunden Samling möte om valprogrammet till hösten. Partiet lanserade följande nya kandidater till lagtingsvalet i höst Från Vänster. Conny Nylund naturfotograf från Mariehamn som spenderar halva året på Föglö med stort engagemang i miljöfrågor. Även sociala frågor är högt prioriterade för honom. Rene Janetzko lastbilschaufför från Jomala. . . .

4 Jun. 2019

Välkommen till vår nya hemsida!

Vi nu en ny hemsida och en ny grafisk design. Borta är de klassiska obundna ränderna till förmån för en något modernare design. Logan behåller vi men överlag blir det mer vitt och gult än svart. Det är Jonathan Terry från Mariehamn som står bakom designen. . . .

20 May. 2019

Obefogad höjning av arvoden för lagtingsledamöter

Obefogad höjning av lagtingsarvoden Lagtingsarvodena höjs kraftigt till nästa mandatperiod från 45.700 euro till 58.800. En höjning på totalt 13.100 euro per år. Arvoden för lagtingsledamöter är tillräckligt höga idag och utifrån nuvarande arbetsmängd är en höjning obefogad. Lagtingsledamöterna bör spegla Ålands folk och bestå av människor från alla delar . . .

28 Apr. 2019

Obundna tar sikte på 5 mandat

OBUNDNA TAR SIKTE PÅ 5 MANDAT Obunden Samling höll på lördagen vårmöte vid Pettas café i Geta. Mötet var välbesökt. Med 175 dagar kvar till lagtings- och kommunalvalet i oktober tog vårmötet sikte på höstens val.– Vi är redo att vara med och byta ut den sittande regeringen. 5 mandat . . .

23 Apr. 2019

Röstning gällande Medborgarinitiativet från Ålands natur och miljö

18 Apr. 2019

Tandvård till pensionärer bör vara kostnadsfri

Tandvård till pensionärer bör vara kostnadsfri. Onsdagens debatt i lagtinget kretsade kring hur tandvården skall ordnas för de äldre i det åländska samhället. Det är idag gratis för flyktingar att bruka tandvård vid ÅHS. Vi frågar oss varför våra äldre innevånare skall behandlas sämre än kvotflyktingar som nyss anlänt hit? . . .

2 Apr. 2019

Tunnel till Föglö

I måndagens debatt kring medborgarinitiativet från Ålands natur och miljö reserverade sig Obunden Samling mot beslutet att förkasta initiativet. Nuvarande förslag är varken en miljömässigt eller ekonomiskt hållbar lösning. En fast förbindelse i form av en tunnel till Föglö gör däremot att hela skärgården kommer närmare fasta Åland och ökar . . .