13 Sep. 2019

Partiordförande Bert Häggblom i intervju på Ålands radio

Lyssna på partiordförande Bert Häggblom när han talar i Ålands radio om vad som är viktigt. https://alandsradio.ax/utfragningar/partiledarintervju-bert-haggblom-obunden-samling?fbclid=IwAR1u2q9Ssxcptp_GhleQUKSiGZbjAca91W7k_Je2AOZFsJlPsqnZqiO_ZBQ . . .

28 Apr. 2019

Obundna tar sikte på 5 mandat

OBUNDNA TAR SIKTE PÅ 5 MANDAT Obunden Samling höll på lördagen vårmöte vid Pettas café i Geta. Mötet var välbesökt. Med 175 dagar kvar till lagtings- och kommunalvalet i oktober tog vårmötet sikte på höstens val.– Vi är redo att vara med och byta ut den sittande regeringen. 5 . . .

23 Apr. 2019

Röstning gällande Medborgarinitiativet från Ålands natur och miljö

18 Apr. 2019

Tandvård till pensionärer bör vara kostnadsfri

Tandvård till pensionärer bör vara kostnadsfri. Onsdagens debatt i lagtinget kretsade kring hur tandvården skall ordnas för de äldre i det åländska samhället. Det är idag gratis för flyktingar att bruka tandvård vid ÅHS. Vi frågar oss varför våra äldre innevånare skall behandlas sämre än kvotflyktingar som nyss anlänt . . .

2 Apr. 2019

Tunnel till Föglö

I måndagens debatt kring medborgarinitiativet från Ålands natur och miljö reserverade sig Obunden Samling mot beslutet att förkasta initiativet. Nuvarande förslag är varken en miljömässigt eller ekonomiskt hållbar lösning. En fast förbindelse i form av en tunnel till Föglö gör däremot att hela skärgården kommer närmare fasta Åland och . . .

23 Mar. 2019

Fastighetsskatt = straffskatt på bostad.

Varje år måste fastighetsägare betala skatt för att de äger en stadigvarande bostad i Mariehamn, Kumlinge och Sottunga. Obunden Samling säger bestämt NEJ! till fastighetsskatt på stadigvarande bostad. Vi har genomgående röstat emot detta men inte fått tillräckligt många med oss. Fastighetsskatten slår särskilt hårt mot barnfamiljer som byggt . . .