Obunden valkampanj i spåret av Alfrida

Obunden Samlings marknadsgrupp och styrelsen har beslutat att använda det stora överskottet av åländskt trä till den stundande valrörelsen. Stormen Alfrida gav inspiration till arbetet med valkampanjen. Vi funderade kring hur vi kunde lyfta hållbarhetsfrågan på ett praktiskt sätt som människor verkligen kan relatera till och kom fram till detta. Det är genomgående åländskt trä och åländska hantverkare som används för att bygga den Obundna valstugan och det som hör till kampanjen.

För oss är det en självklarhet att vi använder åländska produkter och företagare så långt det bara går.

Det finns idag ett stort överskott av åländsk träråvara till följd av Alfrida och Obunden Samling vill dra sitt strå till stacken genom att använda en del av detta trä till valkampanjen för att på så vis belysa hur mycket trä som faktiskt håller på att gå förlorat ute i skogarna. ”Alfridastugan” lanseras i samarbete med en åländsk hantverkare i god tid till valet.

Valkampanjen har också i övrigt fokus på miljön. Vi återanvänder det vi kan med små justeringar och nya saker som köps in ska vara miljövänliga exempelvis är pennorna av återvunnen plast. I höstens val är hållbarhet en av huvudfrågorna. Stormen Alfrida var en påminnelse om naturens krafter. Vi pratar mycket om vår miljö och det är en viktig fråga att minska påverkan på vår gemensamma miljö.

Vi inom Obunden Samling fortsätter arbetet inför lagtings- och kommunalvalet och har idag klart med över 25 lagtingskandidater. Vi vill avslutningsvis önska alla en riktigt fin sommar och passar på att välkomna alla nya och gamla medlemmar till Obunden Samlings nästa möte som hålls på Föglö, tisdag 9 juli kl.18.00.